Projektstyrring

I dag havde vi snakket meget om Scrum. Scrum er en ramme for udvikling, levering og vedligeholdelse af komplekse produkter. Denne definition findes af Scrums roller, begivenheder, artefakter og reglerne, der bindemiddel dem sammen.

Vi skal øve sig til at bruge scrum vha. lego (scrum play). Vi er fem i en gruppe og scenarie var “Outsourcing af Byplanlægning”, i Øst Kina 2040. Med en stigende outsourcing fra Vesten, kombineret med et ønske om en højere levestandard, og forbedring af infrastrukturen, ønsker det kinesiske styre at bygge en moderne klimavenlig storby. Før vi komme i gang, har vi valgt en scrum master for at opdelt vores roller og tjekker vores arbejde.

Dermed skal vi lave en backlog. Backlog er med andre ord “tasks to do baseret på klienten”. Her fik vi også en klient krav f.eks biler, buser, huse, hospital, skoler osv.. Efter vi har lavet Product Backlog med en prioritering og opdeling i sprints i et SCRUM Board har vi planlægger hvad skal vi bygge først. Vi har valgt at bygge det nemmeste for at se hvor lang tid tager det med at arbejde på en sprint. Bagefter skal vi evaluer kvalitet og design af produktet. Hvis det er i orden så siger vi “Done” i scrum board.

Her er en SCRUM Board:

  • Product Backlog
  • Sprints
  • In Progress
  • Review testing
  • Done

Vi har kun 10 minutter til at bygge en sprint men vi er god til at lave vores egen tasks hver sprint og hvis der nogen der mangler hjælp så hjælper vi hinanden for at nå det ting vi skal bygge. Det gik faktisk godt fordi vi har nået at lave alle de klientens krav og ønske til os. Fordi vores Scrum master er god til at tjekke vores arbejde og vores teamet er positivt og hjælpsomme.

Gruppe Bricks – Færdigprodukt

Reflektion

Scrum er en god værktøj hvis man arbejder i teamet. Mængden af arbejder deles individuelt i teamet, hvilket gør processen med produkterne meget hurtigere, mere effektiv og produktiv. Det er også vigtig at scrum master skal være til stede og styre produktet, styre teamet og sikres at alle har lavet deres egen tasks for en sprint. Hvis man ikke nå det så skal man hjælpe hinanden til at den blive færdig og gå videre i processen. Jeg vil gerne bruge scrum i fremtidem fordi jeg synes det er godt at vide hvad for en man skal laves på dagen og hvem arbejder hvad, hvis man sidder fast så skal man bede om hjælp fra andre i teamet. Vi sikre os samtidig med at levere et godt produkt til klientens ønske.