Foto Opgave

Jeg er ikke særlig god til at styr kamera men vi tager mange billeder som jeg kan vise her og hvordan det ser ud efter redigering og manipulering af billederne.

Original Foto

Figur 1,2,3,4,5: Portrait , landscape og produkt billeder taget i UCL Seebladsgade, Odense 22 November 2019

Processen:

Vi var tre i gruppen hvor som udgangspunkt bruge Canon EOS 7D kamera til at optage portræt, landscape og produkt billeder. Nogle billeder vi havde taget var varmt og koldt. Det vil sige at varme giver mere rød og gul og det kolde farver giver blå og turkis. Vi havde også taget noget mørke billeder fordi lys virkede ikke nogle gange. Og vi har prøvet at tage billeder med focus på, så billederne ser centreret og ikke sløring.

For at optage gode billeder skal vi lære at tage billeder med manuelle indstillinger; blænden, lukketid og ISO’en. Det her påvirker ens fotografi. Men jeg mangler stadig en forståelse i dette område.

Blænden: Indstillingen på kameraet som justerer mængden af lys.

Lukketid: Er mængden af tid hvor kameraet er åben og lukke lys ind, hvor billedet bliver optaget.

ISO: Er Billedsensoren.

Resultaterne efter redigering af billederne.

Figur 1,2,3,4,5: Redigering resultat af Portræt , landscape og produkt billeder taget i Bjørnemosevej 108, Odense 28 November 2019.

Refleksion:

Jeg vil gerne blive bedre med at tage gode billeder i fremtiden. Fordi jeg elsker også at tage billeder speciel når vi er i udlandet eller kigger på naturen.

I forbindelse med denne opgave har jeg i hvert fald lært at redigere og manipulere billeder. Jeg har brugt Adobe Lightroom Classic for at redigere billederne’s lys, farve, effekts, detail, osv. Hvis jeg ønske at mine billeder bliver mere lys så justere jeg light indstillinger. Eller effekts og hvis jeg vil ændre farve så justere jeg color indstillinger.

Jeg ønske mig at mine billeder bliver lysere i forgrund og mere mørkere i baggrund. Det derfor jeg justere light stillinger til black og white. Jeg har også brugt effekt til at min portræt har en balance mellem forgrund og baggrund. Jeg har ikke brugt photoshop så meget. Men jeg leger med billederne når få jeg tid.

Program

Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Kamera: Canon EOS 7D