Modul 5 – Projekt 5

Projekt formål (målsætning) og omfang:
De studerende kan designe og programmere komplekse digitale løsninger med særligt fokus på brugergrænsefladen. De kan anvende centrale metoder til test af brugerens oplevelse af gruppens løsning. Løsninger designes og programmeres i teams under anvendelse af teknologier og udviklingsmetoder, der understøtter teamsamarbejde.

Grupperne mødes virtuelt og diskuterer hvilket af de tre projekter vi ønsker at arbejde med. Gruppe 4 har valgt ” ABTION ” for klienten.

Klient – Abtion (Coop)

Gruppe 4 – “Wonderscan” team

Her er vores færdig prototype online: http://littleplay.dk/coop_app/

Refleksion:

Jeg vil indrømme, at jeg i starten af ​​projektet er usikker på, om jeg kan udføre mine opgaver som medlem af gruppe 4 på grund af coronavirus, hvor mine to små børn bliver hjemme. Det betyder, at jeg tager mig af dem det meste af tiden. Så jeg følte mig ubrugelig i gruppen. For at kunne udføre mine opgaver skal jeg arbejde om aftenen. Jeg er taknemmelig for, at min gruppe forstår min situation, hvor jeg arbejdede mere for at få et godt resultat i vores projekt. I dette projekt har jeg lært, hvordan man bruger styleguide, ui-patterns, user goals, BMC, mere javascript og mest af alt lærte jeg at kende mine grupper endnu bedre. Jeg håber i fremtiden, at vi mødes i klassen igen for en bedre læring og bedre omgivelser, I guess.

Projekt 4 – Digitalt Indhold

Udfordring: Med udgangspunkt i et ikke-digitalt materiale(e.g folder, brochure fagtekst eller andet) skal vi producere digital indhold og visuel kommunikation, der formidler afsenderens budskab. Indholdet implementeres i 3 mediekanaler, hvoraf det ene er kodet med html, css og javascript.

Gruppe 3 har valgt at arbejde med “Bakkestien i Vissenbjerg” folderen.

Vores gruppe har valgt at arbejde med folderen fra Hjerteforeningen mere specifik, “Bakkestien i Vissenbjerg”, fordi vi mente, at folderen var uinspirerende og ikke motiverende for brugerne og har brug for en vis transformation, når det kommer til at målrette målgrupperne. De 3 valgte mediekanaler har gruppen arbejdet var infografik animation til facebook side, webapp og radioindslag. Herunder er resultaterne til vores 3 valgte mediekanaler.

3 Valgte Mediekanaler Resultater:

1.) Informationsgrafik Animation (fb side)

UCL Gruppearbejde af Gruppe 3

“Kærlighed er godt for hjertet”

Ideen med denne korte infografiske animation er at udbredde Hjerteforeningens budskab om en sundere livsstil, for eksempel at få folk til at motionere i 30 minutter om dagen. Vi viser statistikken, så folk har en ide om hvor vigtigt det er at motionere for at nedsætte risikoen for at få en hjerte-kar-sygdom.

PS. Drengene i gruppen har lavet dette infografik animation.

2.) Webapp

Vores webapp er kodet med html, css, php og javascript af Rasmus. Vi har valgt at bruge hjerteforeningens logo fordi det er allerede kendt og de er deres identitet. Webappen er meget enkel og meget nemt at bruge især at vores målgruppe er mest fra 55 år plus. For bedre oplevelser af vores webapp, bruge gerne din smartphone til at kigge for vores appen 🙂

3.) Radioindslag

UCL – Gruppearbejde – Group 3

For at nå vores målgrupper producerer vi en radioindslag til dem, fordi vi syntes, at gamle mennesker kan lide at lytte til radioen i stedet for at surfe på nettet.

Refleksion:

Efter kick-off af projekt 4 har gruppen lavet en gruppekontrakt for at sikre, at alle vide deres pligt, ret og konsekvenser, hvis man ikke deltager/møde op osv. Så har gruppen opdelt i flere dele, og jeg arbejdede med risikoanalyse, men antallet var egentlig ikke fordi jeg synes ikke, ​​jeg kan vurdere, hvad der foregik i projektet, men med hjælp af Andreas og Rasmus fik vi ordnet det :). Alle lave en desk research om hjerteforeningen for at få mere information. Jeg har også lært at lave affinity diagram. For at sikre, at vi får en god data om, hvem der bruger hjertestierne, lavede vi en spørgeskema til befolkningen i Vissenbjerg. Spørgeskemaet blev postet på Vissenbjerg kommunes facebookside. Derefter lavede vi en skitse af vores data for at pitche dem til KRUT. Jeg blev faktisk forhindret i at møde op mange gange på grund af sygdom fra hjemmet men jeg har afleveret det ting som jeg skal lave. Git og Github blev brugt i dette projekt for nem adgang og redigering. Det er et godt værktøj hvis man arbejder sammen med de andre fordi du kan se hvem lavede hvad. Vi fik ikke at bruge scrum. I forhold til vores budskabdesign har mig og Fatme lave tekster til indholdet. Alle i grupperne var aktive, og vi har ingen problemer med at samarbejde. Jeg har lavet wireframes og mockup til vores webapp og hjulpet Andreas og Rasmus med at lave script til vores radioindslag. Vi optog stemmer fra lydstudio, som var en sjov dag for os alle. Så blev vi enige om at lave plakaterne dagen efter. Det er mig der står for at lave poster med vores webapp vha. Adobe inDesign.

Jeg synes, ​​at vi gjorde et godt stykke arbejde i vores gruppe og til projektet, fordi vi alle er aktive, og alle bidrager til projektet. Vi har en god vibes og god kommunikation. Og for resten, vi elsker slik, kaffe og kager 🙂

Hvem ved, at tegne en storyboardet giver også en god grin XD

Projektstyrring

I dag havde vi snakket meget om Scrum. Scrum er en ramme for udvikling, levering og vedligeholdelse af komplekse produkter. Denne definition findes af Scrums roller, begivenheder, artefakter og reglerne, der bindemiddel dem sammen.

Vi skal øve sig til at bruge scrum vha. lego (scrum play). Vi er fem i en gruppe og scenarie var “Outsourcing af Byplanlægning”, i Øst Kina 2040. Med en stigende outsourcing fra Vesten, kombineret med et ønske om en højere levestandard, og forbedring af infrastrukturen, ønsker det kinesiske styre at bygge en moderne klimavenlig storby. Før vi komme i gang, har vi valgt en scrum master for at opdelt vores roller og tjekker vores arbejde.

Dermed skal vi lave en backlog. Backlog er med andre ord “tasks to do baseret på klienten”. Her fik vi også en klient krav f.eks biler, buser, huse, hospital, skoler osv.. Efter vi har lavet Product Backlog med en prioritering og opdeling i sprints i et SCRUM Board har vi planlægger hvad skal vi bygge først. Vi har valgt at bygge det nemmeste for at se hvor lang tid tager det med at arbejde på en sprint. Bagefter skal vi evaluer kvalitet og design af produktet. Hvis det er i orden så siger vi “Done” i scrum board.

Her er en SCRUM Board:

  • Product Backlog
  • Sprints
  • In Progress
  • Review testing
  • Done

Vi har kun 10 minutter til at bygge en sprint men vi er god til at lave vores egen tasks hver sprint og hvis der nogen der mangler hjælp så hjælper vi hinanden for at nå det ting vi skal bygge. Det gik faktisk godt fordi vi har nået at lave alle de klientens krav og ønske til os. Fordi vores Scrum master er god til at tjekke vores arbejde og vores teamet er positivt og hjælpsomme.

Gruppe Bricks – Færdigprodukt

Reflektion

Scrum er en god værktøj hvis man arbejder i teamet. Mængden af arbejder deles individuelt i teamet, hvilket gør processen med produkterne meget hurtigere, mere effektiv og produktiv. Det er også vigtig at scrum master skal være til stede og styre produktet, styre teamet og sikres at alle har lavet deres egen tasks for en sprint. Hvis man ikke nå det så skal man hjælpe hinanden til at den blive færdig og gå videre i processen. Jeg vil gerne bruge scrum i fremtidem fordi jeg synes det er godt at vide hvad for en man skal laves på dagen og hvem arbejder hvad, hvis man sidder fast så skal man bede om hjælp fra andre i teamet. Vi sikre os samtidig med at levere et godt produkt til klientens ønske.